Moms ved salg til Storbritannien

Den 31. december 2020 sluttede  BREXIT overgangsperioden. GB er derfor ikke længere en del af EU. Konsekvensen heraf er, at der ikke længere kan anvendes EU-regler for moms ved salg til private. Det kan betyde ændringer, i måden du skal håndtere din moms og momssatser.

Læs mere hos SKAT.

Opsætning af GB som særskilt momsland

Eftersom GB er trådt ud af EU, er det nu reelt salg til Øvrig udland. Men visse omstændigheder kan gøre, at du skal opkræve moms.

Derfor skal GB opsættes som et særskilt momsland i Storebuddy.

Sådan oprettes GB som særskilt land:

1. Log ind i Storebuddy

2. Klik på "Mine forretninger"

3. Vælg din "Forretning"

4. Til højre for "Bogføring" vælger du "Salg og refunderinger (via kassekladde)"

5. Rul ned på siden indtil du støder på teksten "Kontoplan og momskoder for øvrige lande"

6. Klik på "Tilføj land" - se billede

7. Vælg "landet" fra listen

8. Udfyld "Afdeling", "Momskoder" og den ønskede konto/konti, hvor salg skal bogføres på, når der sælges til det pågældende land

Sælger du både med og uden moms til GB?

Storebuddy bogfører ordrerne som de er solgt i webshoppen. Så hvis der er moms på ordren, så pålægger vi momskoden der er angivet. Sælges der uden moms bogføres bruttobeløbet på den konto du har angivet under "Salg af varer u. moms", "Salg af ydelser u. moms" og "Salg af fragt u. moms".

Nogen ønsker at alle typer af salg opdeles i kategori. hhv.

• Salg af varer m. moms
  • Salg af varer u. moms,
  • Salg af fragt m. moms
  • Salg af fragt u. moms
  • Salg af ydelser m. moms
  • Salg af ydelser u. moms

Billede af Storebuddys standartopsætning, hvor momskode og bogføringskonti er opsat

Billede af Storebuddys standartopsætning, hvor momskode og bogføringskonti er opsat

Andre anvender kun én konto - f.eks. "Salg til GB". I dette tilfælde vil salg både med og uden moms bogføres på samme konto. Vend det gerne med din revisor, hvis du er i tvivl om hvad der er mest hensigtsmæssigt for dig. Sælger du gavekort, så skal denne have en konto under passiverne. Altså er det muligt at nøjes med at angive kun to konti - én til salg og én til gavekort.

Bemærk: Feltet afdeling kan kun vælges/indstilles hvis du anvender tillægsmodulet "dimension" i e-conomic.

TIP: Har du undervejs i opsætningen brug for, at oprette en konto eller momskode i regnskabsprogrammet, så opret  kontoen/momskoden, gå derefter ind i Storebuddy igen og klik på "opdatér kontolister". Du kan nu finde den nye konto/momskode i drop-down-menuen.

Hvis du har flere webshops

Vi anbefaler, at der anvendes samme opsætning og kontoplan for hver webshop. Danmark vil blive behandlet som "indland" uanset hvilket sprog webshoppen er udformet i. Derfor er det ikke nødvendigt at opsætte Danmark som særskilt lande på din udenlandske webshops.