Bogføring af salg til Storbritannien

Den 31. december 2020 sluttede BREXIT overgangsperioden. GB er derfor ikke længere en del af EU

Konsekvensen heraf er, at der ikke længere kan anvendes EU-regler for moms ved salg til private. Læs mere hos SKAT eller GOV.

Der er komplekse regler for salg til/I Storbritanien. Herunder en kort opsummering af de overordnede regler.

Hvis du sender dine varer fra EU til Storbritanien

Hvis dine produkter på salgstidspunktet befinder sig i et EU-land, fx Danmark, er du ansvarlig for at opkræve moms hvis den samlede værdi af forsendelsen ikke overstiger £135.

Med den samlede værdi af forsendelsen medtages afgifter, tillæg og fragt kun, hvis kunden betaler for det.

Overstiger forsendelsen £135, skal du som udgangspunkt selv opkræve og registrere moms til de britiske myndigheder, når du sælger produkter.

Standard sats til GB: Standard momssatsen for salg til GB er 20%.

Hvis der er tale om et B2B-salg. (dvs kunden er en momsregistreret i Storbritanien), skal der ikke pålægges moms.

Hvis du sender dine ordrer fra Storbritannien

Hvis du importerer et produkt til Storbritannien, eksempelvis til et lager, er du ansvarlig for at betale told, hvis det er krævet, samt den gældende momssats for det produkt, du har importeret.

Når produktet bliver solgt via en online markedsplads, hvor kunden også skal betale moms, kan du få tilbagebetalt den moms, som du betalte da produktet blev importeret, så det kun er kundens momsbetaling, der ender hos de britiske myndigheder.

Opsætning i Storebuddy

Med mindre andet er angivet i Storebuddy behandles salg til Storbritanien (GB), som salg til øvrige udland. Salgene behandles derfor med standard opsætningen for det:

Salg til øvrige udland

Opsæt Storbritanien (GB) som særskilt land

For at få bogført salg/retur til Storbritanien (GB) med individuel kontoplan og momskode, skal det konfigureres i Storebuddy. Se videoen nedenfor eller følg guiden under videoen.

Opsætning i regnskabsprogram: Hvis du ikke har udvidet din kontoplan med landespecifikke konti og momskoder, kan du følge vores guides.

Vælg dit regnskabsprogram herunder:

Omdan din e-conomic kontoplan til en ecommerce kontoplan

Videoguide

Step-by-step guide

Sådan oprettes Storbritanien (GB)  som særskilt land i Storebuddy.

1. Log ind i Storebuddy

2. Klik på "Mine forretninger"

3. Vælg din "Forretning"

4. Til højre for "Bogføring" vælger du "Salg og refunderinger (via kassekladde)"

5. Rul ned på siden indtil du støder på teksten "Kontoplan og momskoder for øvrige lande"

6. Klik på "Tilføj land

7. Vælg "landet" fra listen og udfyld "Afdeling", "Momskoder" og den ønskede konto/konti, hvor salg skal bogføres på, når der sælges til det pågældende land.

Opsætning af GB i storebuddy

Bemærk: Feltet afdeling kan kun vælges/indstilles hvis du anvender tillægsmodulet "dimension" i e-conomic.

TIP: Har du undervejs i opsætningen brug for, at oprette en konto eller momskode i regnskabsprogrammet, så opret  kontoen/momskoden, gå derefter ind i Storebuddy igen og klik på "opdatér kontolister". Du kan nu finde den nye konto/momskode i drop-down-menuen.