Opsætning af korrekt afrunding i WooCommerce

Vi oplever ofte, at WooCommerce webshops er opsat til at afrunde til hele kroner. Det gælder både for ordretotalen samt momstotalen. Da regnskabsprogrammerne - Billy, Dinero samt e-conomic - alle kører med afrunding på anden decimal, giver det en difference, som desværre efterlader dig med en masse træls manuelt oprydningsarbejde. Det skyldes, at vi ikke automatisk godkender dine fakturakladder, når der ikke er overensstemmelse mellem totalerne i webshoppen og regnskabsprogrammerne.

Korrekt afrunding af ordretotalen

Du sikrer, at du har den rigtige opsætning ved at følge denne guide:

• Log ind i WordPress
  • Klik på WooCommerce i menuen
  • Klik "Indstillinger/Settings" i menuen
  • Den går nu automatisk går fanen "Generelt"
  • Nu skal du scrolle ned i bunden af siden
  • Her finder du allernederst et felt der angiver, hvor mange decimaler WooCommerce benytter (se screenshot nedenfor).
  • Hvis der ikke allerede står "2", skal du ændre det til "2" og efterfølgende gemme.

Ovenstående har den konsekvens, at priserne på din salgsside nu vises med to decimaler.

Vil du gerne fortsat display priserne uden decimaler, kan du tage et kig på denne eksterne guide.

Korrekt momsafrunding

Det er ligeledes vigtigt, at momsafrundingen er sat korrekt.

• Vælg Moms i den vandrette menubar
  • Sørg for at der er flueben ved "Afrund på subtotal-niveau" / "Round tax at subtotal level, instead of rounding per line"
  • Gem ændringerne