Bogføring af salg til Norge (VOEC)

Hvis en i webshop inden for EU sælger til private i Norge, kan de registrere sig i VOEC ordningen.

Før i tiden kunne man sælge momsfritog toldfrit for op til 350 NOK.

Den grænse er imidlertid fjernet i 2020. Norske forbrugere skal nu betale moms på alle pakker med en værdi under 3.000 NOK nu. Disse varer skal dermed ikke fortoldes og kan derfor sendes hurtigere til forbrugere i Norge.

Det betyder konkret, at man potentielt skal pålægge moms på salg til private i Norge, hvis man som EU webshop sælger til Norge.

Standard sats til Norge: Standard momssatsen for salg til NO er 25%.

Er du i tvivl om hvorledes du er omfattet af reglerne, så tag fat i din revisor og forhør dig.

Bemærk at det ikke er alle varekategorier, der kan indgå i VOEC ordningen. Varekategorier som tobak, mad og våben skal fortoldes.

Læs mere hos Tolletaten her.

Opsætning i Storebuddy

Med mindre andet er angivet i Storebuddy behandles salg til Storbritanien (GB), som salg til øvrige udland. Salgene behandles derfor med standard opsætningen for salg til øvrige udland.

Salg til øvrige udland

Opsæt Norge (NO) som særskilt land

For at få bogført salg/retur til Norge (NO) med individuel kontoplan og momskode, skal det konfigureres i Storebuddy. Se videoen nedenfor eller følg step-by-step-guiden under videoen.

Opsætning i regnskabsprogram: Hvis du ikke har udvidet din kontoplan med landespecifikke konti og momskoder, kan du følge vores guides.

Vælg dit regnskabsprogram herunder:

Omdan din e-conomic kontoplan til en ecommerce kontoplan

Videoguide

Step-by-step guide

Sådan oprettes Norge som særskilt land:

1. Log ind i Storebuddy

2. Klik på "Mine forretninger"

3. Vælg din "Forretning"

4. Til højre for "Bogføring" vælger du "Salg og refunderinger (via kassekladde)"

5. Rul ned på siden indtil du støder på teksten "Kontoplan og momskoder for øvrige lande"

6. Klik på "Tilføj land

7. Vælg "landet" fra listen og udfyld "Afdeling", "Momskoder" og den ønskede konto/konti, hvor salg skal bogføres på, når der sælges til det pågældende land.

Opsætning af salg til Norge i Storebuddy