Momsopsætning i WooCommerce

Først og fremmest er det vigtigt, at du aktiverer moms-beregning i WooCommerce. Det gør du ved at følge nedenstående trin:

• Klik WooCommerce i menuen
  • Vælg Generelt i den vandrette menu-bar
  • Sørg for at der er flueben ved "Aktiver moms-beregning"
  • Gem ændringerne

Billede: Aktivering af momsberegning.

Dernæst er er det vigtigt, at alle oprettede produkter er angivet til at være momspligtige. Det er kun betalingsgebyrer, der er momsfritaget.

Momsrater i WooCommerce

Når du opsætter dine moms-satser i WooCommerce, bør de 28 EU-lande være angivet med en momssats på 25%. Du kan naturligvis nøjes med Danmark, hvis du ikke har salg til udlandet. Se listen herunder:

• Slovakiet (SK)
  • Slovenien (SI)
  • Sverige (SE)
  • Rumænien (RO)
  • Portugal (PT)
  • Polen (PL)
  • Holland (NL)
  • Malta (MT)
  • Letland (LV)
  • Luxembourg (LU)
  • Litauen (LT)
  • Italien (IT)
  • Irland (IE)
  • Ungarn (HU)
  • Kroatien (HR)
  • Frankrig (FR)
  • Finland (FI)
  • Spanien (ES)
  • Estland (EE)
  • Danmark (DK)
  • Tyskland (DE)
  • Tjekkiet (CZ)
  • Cypern (CY)
  • Bulgarien (BG)
  • Belgien (BE)
  • Østrig (AT)

Du opsætter momsen i WooCommerce, ved at:

• Klikke på Standard-rater / "Standard Rates" i den vandrette undermenu
  • Sørg for at data er udfyldt som angivet ovenfor (Du kan evt. importere vores rate-fil. Se nedenfor.)
  • Gem ændringerne

Du kan downloade vores momsrate fil ved at klikke her. OBS: Al brug er på eget ansvar.

Billede: Opsætning af momsrate for salg til DK.

Moms på fragt

Husk at du også skal tage stilling til, hvorvidt der skal beregnes moms på de fragtmetoder, som du opretter. OBS: pr. 1. januar 2017 er al pakkefragt momspligtig - også Post Nord. Du finder mere info omkring opsætning af fragtmetoder i den officielle WooCommerce guide.

Billede: Opsætning af moms på fragt.

Momsfrit B2B-salg i EU

WooCommerce kan som standard desværre ikke håndtere EU-moms korrekt. Det skyldes, at WooCommerce desværre ikke differentierer momssatsen på salg til private (B2C) og salg til virksomheder (B2B). Det er et problem i det EU-lovgivningen siger, at der skal opkræves moms på B2C-salg i EU, men ikke på B2B-salg. WooCommerce har heldigvis udviklet et plug-in, som håndterer problemstillingen. Du finder plug-in'et her. Det er desværre ikke gratis. - men vi vil på det kraftigste anbefale dig at benytte det, hvis du regelmæssigt har B2B-salg til lande i EU. Ikke blot sparer du en masse tid på at rette fejlramte fakturakladder, du øger også konverteringen i og med virksomheder i EU "sparer" momsen.

Officielle WooCommerce momsguide

Du finder en dybdegående guide i den  korrekt opsætning på nedenstående link. -> Guide for opsætning af moms i WooCommerce