Salg og moms - basisopsætning

I denne guide gennemgår vi hvordan opsætningen af bogføring af omsætning og moms (salg og refunderinger) angives i Storebuddy.

Er du der ikke allerede, skal du starte med at navigere til stedet, hvor salg og moms opsættes.

1. Klik øverst til højre i forretningsvælgeren

2. Klik på det lille tandhjul til højre for butiksnavnet

3. Klik på "Håndtering af øvrige salg, refunderinger, betalinger samt tilbagebetalinger"

Opsætning af kontoplan for salg til indland, EU-B2B samt øvrige udland

I den næste boks skal kontoplan og momskoder angives. Når vi bogfører via finansbilag, kan du frit vælge, hvilke konti vi skal bogføre salg eller refunderinger.

kontoplan_og_momskoder-png

Opsætningen afhænger af, hvilket regnskabsprogram, der benyttes. Se opsætningsguides til de regnskabsprogrammer vi understøtter, nedenfor:

Salg til udlandet: Sælges der andre lande, end det land, der er angivet som momsmæssige hjemland, anbefaler vi at disse lande oprettes, med landespecifik konto og momsplan.

Læs mere om opsætningen i de respektive guides:

Øvrige konti

Foruden salgskonti og momskoder, skal der angives nogle generelle konti.

Fordelingskonto

Denne konto er en "kontrolkonto" eller balancekonto, som angiver forholdet mellem omsætning og transaktioner. Denne konto vil altid gå i nul, hvis der er overensstemmelse mellem ordrer og betalinger. Den bruges derfor til løbende at monitorere om der er fejl i ordrehåndteringen i webshoppen, eller håndtering af betalinger i betalingsgateway'en.

Afrundingsdifferencer

Denne konto benyttes, når der opstår afrundingsdifferencer (maksimalt 5 DKK).